"...moszkvicsokat osztogatnak"

Oroszországban tovább csökkent az autóeladás februárban

Mélyrepülésben az orosz járműpiac, amely várhatóan tovább gyengül. Legújabb adatok szerint a februári eladások 38 százalékkal csökkentek a tavalyi év azonos időszakához képest. Januárban az éves szintű visszaesés 33 százalék volt.

2009.03.11 19:28MTI

A legkeresettebb 10 autómárka iránti kereslet 14-54 százalékkal hanyatlott, a csökkenés a GM (50 százalék), a Hyundai (54 százalék) és a Toyota (43 százalék) esetében volt a legnagyobb. A legkisebb keresletcsökkenés - 14 százalékos - a Mazda esetében következett be tavaly februárhoz képest.

Elemzők azzal számolnak, hogy ezzel nem állt meg az eladások visszaesése. A megemelt vámok, a magas kamatok és a rubel árfolyamvesztése miatt az autóeladás hanyatlása tovább tart majd a következő hónapokban.

Az Ernst & Young egyik moszkvai autópiaci elemzője azt mondta, hogy idén 40-50 százalékkal kevesebb autót adnak el, mint tavaly. Korábban 20-30 százalékos visszaesésre számítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.