1,8 millió eurós többletbevétel

Harminckét százalékos kedvezmény az osztrák autókereskedőknél

A környezetvédelmi támogatással együtt akár 32 százalékos kedvezményt is adnak az osztrák autókereskedések az új autók vásárlóinak, ez derült ki egy magazin szerdán ismertetett felméréséből.

2009.03.11 18:33MTI

A tesztet végző News munkatársai csaknem mind a húsz vizsgált autókereskedésben azt tapasztalták, hogy aki 1996. január elseje előtt üzembe helyezett autójától akar megválni, az új személygépkocsi vásárlásához, az 1500 eurós állami árkiegészítéssel együtt, akár 32 százalék engedményt is kaphatnak majd.

Az autóvásárlást április elsejétől év végéig segítő környezetvédelmi támogatás valószínűleg megtérül az államnak, sőt, a legnagyobb bevételre éppen a költségvetés számíthat, feltéve, hogy tényleg megugrik a kereslet.

Harmincezer gépjármű eladása esetén a kincstár már 125 millió euró bevételre tesz szert adókból, illetékekből és egyéb díjakból, írta az osztrák lap. A bankok és a biztosítók 80 millió euró többletbevételhez jutnak lízingdíjakból, hitelkamatokból és biztosítási díjakból, az autóbontóknak összesen 1,8 millió euró többletbevételt hoz a támogatás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.