Mélyül a válság

Tovább zuhannak az olasz és német autóeladások

Olaszországban tovább mélyült az autóipar válsága: az eladások 25 éves mélypontra csökkentek januárban. A kormány már dolgozik az ágazat támogatását célzó csomagterven.

2009.02.04 07:32MTI

Sajtóbeszámolók szerint januárban 32,6 százalékkal esett vissza az autóeladás Olaszországban az egy évvel korábbihoz képest. A Fiat-csoport 31,3 százalékos visszaesést volt kénytelen elkönyvelni. Nem fogynak a motorkerékpárok sem: itt 38,8 százalékos csökkenést regisztráltak januárban a tavalyi év első hónapjához viszonyítva.

A német autópiac valamelyest jobb helyzetben van: a VDA iparági szakmai szövetség adatai szerint az eladások 14 százalékkal csökkentek januárban, ami kissé jobb a decemberinél, amikor még 16,2 százalékos volt a visszaesés az egy évvel korábbihoz képest. Németországban a kormány ígérete segítette a piacot, hogy támogatni fogja a nagyon régi autók újra cserélését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.