Közlekedés

Füstfelhőbe borulva indult el a BKV-busz - videó

Az autósok semmit nem láttak tőle.

2020.03.03 07:27ma.hu

Teljesen füstbe borult, de így is továbbment egy BKV-busz, az autósok semmit nem láttak tőle. Az RTL egyik nézője készített felvételt erről még januárban, most küldte el a híradónak. Az egységes közlekedési szakszervezetnél azt mondják, ennyire rossz állapotban lévő busszal még utas nélkül se lehetne közlekedni, mert bármikor balesetet okozhat.

A BKV közleménye

A videófelvételen látható jelenség természetesen a BKV Zrt. számára is elfogadhatatlan, hiszen a társaság számára elsődleges a megrendelőtől elvárt, magas szolgáltatási színvonal biztosítása. Ennek érdekében – a rendelkezésre álló lehetőségek és források függvényében – mindent megtesznek.

"A felvételen szereplő Ikarus autóbusz egy korszerűtlen, túlfuttatott jármű, amely esetében a meghibásodások valószínűsége még a lelkiismeretes karbantartás ellenére is jóval nagyobb volt. A szóban forgó eset is így alakult ki. 2020.01.20-án menet közben következett be a meghibásodás. A jármű a jelenséget követően szinte azonnal kiállt a forgalomból, cseréje a járművezető bejelentése alapján megtörtént. Ezt követően a meghibásodás teljeskörű javítására is sor került" - olvasható a közleményben.

Azóta – az év elején a BKV-hoz érkező új Mercedes-Benz Conecto autóbuszoknak köszönhetően – ezt a járművet már kivonták a járműállományból.

Az új autóbuszok forgalomba állításával kivontuk a forgalomból legöregebb buszunkat is, egy Ikarus 280-ast.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.