Közlekedés

Megszűnnek a forgalomkorlátozások a Kossuth Lajos utcában és a Március 15-e téren

Hétfőtől megszűnnek a forgalomkorlátozások az V. kerületi Kossuth Lajos utcában és a Március 15-e téren, ahol a Főtáv Zrt. távhőfejlesztési beruházásokat végez.

2019.09.01 16:32MTI

A szolgáltató közleményében emlékezettek rá: a fővárosi hőgyűrű elnevezésű programban a meglévő 1100 kilométerhez összesen 110 kilométer gerincvezeték épül a város különböző pontjain. A végéhez közeledik a Erzsébet-híd alján a távhővezeték áthúzása: a kivitelezés két vis maior helyzet - a Duna magas vízállása és a Hableány kiemelése - miatt csúszott - derült ki a kommünikéből.

A Főtáv kiemelte, hogy a szeptemberi iskolakezdésre visszakapják az autósok a Március 15-e teret, ahol újra lehet majd a hídra felhajtani. A Főtáv folytatja a Kossuth Lajos utcai alagút föld alatti fúrását, ahol a felszínen szintén hétfőtől megszűnnek a sávelhúzások, közlekedési kellemetlenségek.

A szolgáltató közölte: a fővárosi hőgyűrű program célja, hogy a többi között összekösse a hőkörzeteket és növelje az ellátásbiztonságot. A teljes hőgyűrű-beruházás révén 15-17 ezer tonna széndioxid kibocsátását takaríthatja meg a főváros évente.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.