Közlekedés

Bezárnak a Nyugati pályaudvar jegypénztárai este fél nyolc és reggel hat között

Egyetlen pénztár sem lesz nyitva.

2019.09.01 11:13ma.hu

"19:35-kor az összes jegypénztár bezárt a Nyugati pályaudvaron, holott a pályaudvar nyitva tartása alatt folyamatosan nyitva kellene lenniük. Az utasok így csak automatából tudnak jegyet vásárolni, melyek előtt jelenleg is kilométeres sorok állnak" - olvasható a Közlekedő Tömeg Facebook-oldalon.

A pályaudvaron a MÁV egy papíron jelzi a változást: azt írják, augusztus 30. és szeptember 22. között a belföldi pénztárak zárva tartanak 19:35 és reggel 6 között.

Az automaták használhatóságáról viszont a Közlekedő Tömeg azt írta: "A 14 automatából 5 egyáltalán nem működik, a maradék 9 automatából pedig 5 automatánál készpénzzel nem lehet fizetni. A MÁV helyszínen lévő mobilautója szintén zárva tart. Tehát jelenleg a 11 pénztár és 14 automata helyett összesen csak 4 automatánál lehet minden fizetési eszközzel jegyet venni. Ráadásul éppen augusztus vége van, mely minden évben a tanév előtti bérletvásárlási időszak tetőpontja."

Mint írták, legalább 80 állomáson jelent problémát a pénztárosi állások betöltése, sokan nyugdíjba mentek, kevesen jelentkeznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.