Közlekedés

Még idén új rendszám jön

Rekord gyorsan kifut a most használt R betű.

2019.02.11 10:44ma.hu

Még az idén megkezdődik az S betűvel kezdődő rendszámok kiadása a Belügyminisztérium várakozásai szerint. Ez azt jelenti, hogy minden korábban kiadott betűnél gyorsabban elfogy az - okmányirodáktől függően - 2018 júliusától/augusztusától osztott, és jelenleg használt R betű.

A nagy pörgés oka, hogy 155 ezer darab használtan behozott autóval rekordot döntött tavaly a szürke import, amin felül 159 ezer vadonatúj személy-, és kisteherautót is forgalomba állítottak 2018-ban.

Utóbbi az egyik legmagasabb eladási szám idehaza szám, és a kettő együtt rekord mértékű forgalomba állítást eredményezett tavaly.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.