Közlekedés

Személyesen kért elnézést a MÁV a vonatról leparancsolt 74 éves nénitől

Virágot, csokit kapott.

2019.02.05 07:45ma.hu

Mint arról a ma.hu is beszámolt, leszállított a kalauz a vonatról egy 74 éves nénit, mert nem volt nála igazolvány. Az eset még vasárnap történt.

"Ma hazafelé utaztunk Budapestről a negyed 5-ös vonattal mikor egy kedves kalauz hölgy lerakta a vonatról a 74 éves nénit, mondván mivel nincs nála érvényes fényképes igazolvány, ugyanis lejárt szegénynek!" - írta egy felháborodott hölgy a Facebookon.

A kalauz ugyanis közölte a nénivel, ha nem vesz a helyszínen jegyet pótdíjjal, akkor addig nem indul tovább a szerelvény, amíg le nem száll!

"Szegénykének nem volt annyi pénze! A párom fogta meg induláskor az ajtót, és húzta fel a nénit, mi vettünk neki jegyet, hogy hazautazhasson Tápiógyörgyére! Pedig egyértelmű ránézésre is, hogy ingyen utazik! Máv-Start, köszönjük! A vonat koszos, késik, a wc bűzlik, és a nyugdíjast le kell rakni!" - tette hozzá az utas.

A MÁV elismerte, hogy a kalauz "nem megfelelő körültekintéssel járt el”, hiszen a vasúttársaság mindig felhívja a jegykezelők figyelmét, hogy vitatott helyzetben igyekezzenek utasbarát módon eljárni. Ugyanakkor szerintük a kalauz betartotta a Személyszállítási Üzletszabályzatot.

A vasúttársaság sajnálatát fejezte ki az eset miatt, ami most személyesen is megtörtént.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.