Haszonjárművekkel tarolna a Ford

Negyvenötezer haszonjárművet akar értékesíteni a Ford

Egyre nőnek a Ford eladásai a haszonjármű-szegmensben Európában: tavaly 36 százalékos pluszt hozott össze az előző évhez képest, így egyre nagyratörőbb terveket dédelget az amerikai autógyár. Cél a negyvenötezer darab.

2008.01.18 14:35ma.hu

A németek egyre jobban kedvelik a Fordot - a harmadik kedvenc autójuk például a Mondeo. Olyannyira, hogy a gyár haszonjárműveire is felfigyeltek: tavaly 38 415-öt vettek ebben a szegmensben a gyártól, ami 36 százalékos növekedés a cégnek. Ebből a legtöbb Transit volt - 32 százalékos plusszal 30 168 darab fogyott belőle, a Ranger nevű pickupból 1385 fogyott, ez tizenhét és fél százalékos növekedésnek felel meg.

A Transporterek népes családjából a Transit Connect és a Tourneo Connect volt a kedvenc, 63 százalék növekedést mutattak fel: ennek eredményeképp 6786 új példány volt az utakon. A csak októberben bemutatott Fiesta Vanból is hetvenhat elkelt már, így a cég bizakodik. Idén csak Németországban negyvenötezren szeretne túladni.

Az ötlet nem alaptalan: egész Európában nőtt a cég népszerűsége: 292 130 haszongépjárművet értékesítettek, ami az egész kontinensen nem kevesebb, mint tizenkét százalékos növekedést jelent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.