Közlekedés

Nagy Futam: így változik a közlekedés Budapesten

Forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten vasárnap és hétfőn a Nagy Futam elnevezésű rendezvény miatt, a változások érintik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyes járatait is.

2017.04.28 14:18MTI
hirdetés

A BKK szerint már szombat reggeltől lezárják a Bárczy István utcát a Deák Ferenc tér és a Városház utca között, és kedd reggel 6 órakor nyitják meg újra a forgalom előtt.

Vasárnap egész nap nem lehet majd közlekedni a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Károly körúton az Andrássy úttól az Astoria felé vezető oldalon.

A változások miatt terelt útvonalon közlekedik az M2A pótlóbusz, valamint a 9-es, a 16-os és 105-ös busz,a 15-ös és 115-ös járatok pedig megosztva, két szakaszon szállítanak utasokat.

Hétfőn a többi közt lezárják az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között, a Bajcsy-Zsilinszky utat a Podmaniczky utca és a Deák Ferenc tér között, a Gerlóczy utca, a Dob utca, a Király utca, a Dohány utca a Paulay Ede utca, a Nagymező utca, a Jókai utca és a Wesselényi utca egy-egy szakaszát, a Jókai és Liszt Ferenc teret és a József Attila utca teljes szakaszát.

Ezen a napon a sűrűbben közlekedő kisföldalatti az Opera és a Bajcsy-Zsilinszky út állomásokon megállás nélkül áthalad,illetve lezárhatják a Deák Ferenc téri állomást. Az M2A pótlóbusz, a 47-es és 49-es villamos nem közlekedik hétfőn a lezárások miatt. Két szakaszon, megosztva szállít majd utasokat a 9-es, a 15-ös és 115-ös busz, terelve közlekedik a 16-os és 105-ös busz, és rövidített útvonalon jár majd a 70-es, a 74-es és a 78-as troli.

További változás, hogy vasárnap 10 órától kedd este 8 óráig nem lehet MOL BuBi kerékpárt bérelni és visszaadni az Andrássy út–Káldy Gyula utca, az Andrássy út–Nagymező utca, a Deák téri és az Erzsébet téri gyűjtőállomáson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.