Konkrét márkákról még nem tudni

Baj van a japán légzsákokkal - újabb 7 milliós visszahívás

Egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen márkájú autók mely típusait érinti a döntés.

2016.05.27 11:44MTI

A japán autógyártók további 7 millió autót hívnak vissza a szigetországban a Takata cég hibás légzsákjai miatt - jelentette be a japán közlekedési minisztérium pénteken.

A bejelentésből nem derült ki, hogy milyen márkájú autók mely típusait érinti a döntés. Japánban eddig már 19,6 millió autót kellett visszahívni, mert kiderült, hogy a beépített japán gyártmányú légzsákok életveszélyesek.

Az Egyesült Államokban, ahol több mint száz amerikai gépkocsivezetőnek okoztak sérüléseket a Takata cég légzsákjai és tízen meghaltak emiatt, csaknem 29 millió autót kellett visszahívni.

A Takata-légzsákok miatt globálisan visszahívott autók száma mára meghaladta a 100 milliót.

A légzsákokkal az a probléma, hogy a felfújó pirotechnikai eszköz robbanótöltete idővel nedvességgel szívja meg magát, ami instabillá teszi a vegyületet, és így az eredetileg tervezettnél nagyobb erejű, repeszképző robbanást okozhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.