Közösségi közlekedés

A 3-as metrón is lesz angol nyelvű utastájékoztatás

A BKK és a BKV azért döntött az orosz metrószerelvények hangrendszerének korszerűsítéséről, hogy megelőzze az elöregedett beszédszintetizátorok egyre gyakoribb hibáit.

2015.12.23 19:04MTI

A 3-as metró legtöbb szerelvényén is lesz angol nyelvű utastájékoztatás csütörtöktől - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV Zrt. szerdán az MTI-t.

A BKK és a BKV azért döntött az orosz metrószerelvények hangrendszerének korszerűsítéséről, hogy megelőzze az elöregedett beszédszintetizátorok egyre gyakoribb hibáit - olvasható a közleményben.

Hozzátették: a hangrendszer cseréjét a vonalon közlekedő metrókocsik "döntő többségén" elvégezték, néhány szerelvényen továbbra is a jelenlegi utastájékoztatás lesz hallható. Azokon a szerelvényeken cserélték a hangrendszert, amelyeket a közeljövőben nem szállítanak Oroszországba, ahol a járműveket teljesen felújítják.

Közölték: az új beszédszintetizátorok és az új hangrendszer megfelel az aktuális technikai elvárásoknak, ennek megfelelően az új készülékekre jobb minőségű, érthetőbb felvételek kerültek, illetve kerülnek fel, és megszűnik a tájékoztatások alatt korábban hallható zaj.

Ahogy a 2-es és a 4-es metró szerelvényein, úgy most már a 3-as metrón is újra Szalóczy Pál hangja lesz hallható - írták.

Jelezték: az új technika azt is lehetővé teszi, hogy a metróvonal esetleges forgalmi zavarai, vagy az előre tervezett karbantartások esetén előre rögzített, jól érthető tájékoztatás hangozhasson el, nemcsak magyarul, hanem angolul is. A szerelvények érkezésekor és indulásakor elhangzó tájékoztatás automatikus lesz, a vezetőknek ehhez egy gombot sem kell megnyomniuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.