Kávézók és a metró után

Jól érti: ingyenes wifi lesz a moszkvai temetőkben

Kávézók és a metró után a jövő évtől három temetőben is ingyenwifi várja a látogatókat az orosz fővárosban.

2015.12.11 15:43MTI

A szolgáltatás a Vaganykovói, a Trojekurovói és a Novogyevicsi temető kijelölt részein lesz elérhető; utóbbi helyszínen nyugszik többek között Anton Csehov író, Nyikita Hruscsov szovjet vezető és az első választott orosz elnök, Borisz Jelcin is.

A The Moscow Times internetes hírportál információi szerint a wifi segítségével minden látogató online információkat találhat majd a három helyszínen végső nyugalomra helyezett személyekről, az ott található történelmi emlékművekről, letölthető lesz a temető térképe is.

"Ezek a sírkertek olyanok, mintha kültéri múzeumok lennének" - mondta el Lilja Lvovszkaja, a moszkvai temetőket üzemeltető Ritual vállalat szóvivője.
Hozzátette: a látogatók gyakran szeretnének többet megtudni a három temetőben nyugvó híres személyekről, amikor megállnak egy-egy sír előtt.

Hogyha a wifiszolgáltatás népszerűnek bizonyul, a hatóságok megfontolják kiterjesztését az orosz főváros többi temetőjére is. Moszkvában évente mintegy 120 ezer embert temetnek el, és nagyjából 8 millió sírhelyet számlál a város 133 temetője.

A Novogyevicsi és a Vaganykovói temetőben már most is működnek olyan GPS-terminálok, amelyek segítségére vannak a látogatóknak a nevezetes sírhelyek megtalálásban és korabeli fotókat mutatnak be az elhunytakról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.