Takarékos luxus-limuzin

A Mercedes előállt minden idők legtakarékosabb S-osztályos modelljével

2008 végétől kínálja a Mercedes-Benz az új S 320 CDI BlueEFFICIENCY modellt, a világ egyik legtakarékosabb luxus-limuzinját.

2008.10.20 09:30ma.hu

Az S-osztály új modelljének fogyasztása és emissziója tíz százalékkal csekélyebb a már eleve kiváló elődmodellénél – amiben szerepet játszik az igény szerint vezérelt szervokormány, az álló helyzetben leválasztott automatikus váltó és a kis gördülési ellenállású gumiabroncs. Komfortja, teljesítménye és vezetésének élménye az eddigi magas színvonalon maradt.

Az új S 320 CDI BlueEFFICIENCY modellel az S-osztályban is következetesen folytatja a környezetkímélő prémiumautók stratégiáját a Mercedes-Benz. Az S 320 CDI-t 2008 végétől felváltó limuzin fogyasztása 7,6 liter (-0,7 liter), CO2-kibocsátása 199 g/km (-21 g) – ezek csúcsértékek a felső kategóriában. Példás takarékossága többek között a következőknek köszönhető: A szervokormány elektromos szivattyúja csak kormányzáskor kelt nyomást, így egyenesben – például autópályán – csökkenti a fogyasztást.

Amikor járó motorral áll az autó, a nyomatékváltó – a manuális autók kuplungjához hasonlóan – leválasztja a hétfokozatú 7G-TRONIC automatát, így elmarad a nyomatékváltó hidrodinamikus ellenállása, csökken a motor terhelése és fogyasztása. Ráadásul alacsonyabb az alapjárati zaj- és rezgésszint, simábban jár a motor. Amint lelép a vezető a fékről, zár a tengelykapcsoló, és az autó haladéktalanul elindul. A 17 colos könnyűfém-kerekekre különleges szövetvázú, kis gördülési ellenállású gumiabroncsot szerelnek.

Változatlan maradt a V6-os CDI motor teljesítménye (173 kW/235 LE) és nyomatéka (540 Nm). Az S 320 CDI BlueEFFICIENCY 7,8 másodperc alatt gyorsul 100-ra, és 250 km/órás csúcssebességet ér el. Külső jelként „BlueEFFICIENCY“ plakettet helyeznek el az első sárvédőkön.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.