"Nagyvonalú" finomítások

Egy elegáns és sportos kombi: Mercedes C-osztály T-modell

A dinamizmus és a tágas belső tér egysége teszi az új C-osztály T-modellt eleganciát és sportosságot sugárzó kombivá.

2008.08.12 12:53ma.hu

Az új C-osztály T-modell megjelenése semmilyen kétséget nem hagy az autó sportosságát illetően: erőteljes formái és nem kevésbé elegáns vonalai könnyed felsőbbrendűséget sugároznak, az eleje és a széles nyomtáv pedig határozott fellépést garantál.

A C-osztály T-modell nemcsak a kezelhetőség terén mutatja meg igazi énjét, hanem a formavilágában is. Akár a CLASSIC, akár az ELEGANCE vagy az AVANTGARDE kivitelről van szó, a C-osztály új arca már első pillantásra mély benyomást kelt. És a motor ami zümmög benne? Nos. 6,3 literes, feltöltés nélküli V8-as szívómotor, 336 kW ( 457 LE ), 600 Nm forgatónyomaték, 0-ról 100 km/h-ra 4,6 másodperc alatt, 250 km/h végsebesség – ennél tömörebben lehetetlen összefoglalni az új C 63 AMG adatait.

Ez a kivételes autó még annál is többet nyújt az utakon, mint amennyit papíron ígér. A C-osztály AMG kiadásának ötödik generációja az egyedülálló teljesítmény és a látványos formatervezés tökéletes összhangját nyújtja.

A legmagasabb szintű teljesítményről és agilitásról a pontosan a V8-as AMG motorhoz igazított AMG sport futómű és az új fejlesztésű, szélesebb első tengely, valamint a változó rásegítésű AMG sportkormányzás gondoskodik. A motor erejét az AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC hétfokozatú automata sebességváltó a lehető leghatékonyabban továbbítja az útra.

A szerkezet tehermentesített visszakapcsolással segíti a még dinamikusabb haladást, a kapcsolás közben adott gázfröccsökkel pedig tovább fokozza a vezetési élményt. Az új, különleges hangolású, három fokozatú ESP® Elektronikus Menetstabilizáló és a nagyteljesítményű AMG fékberendezés egyszerre nyújt biztonságot és vezetési élményt.

A C 63 AMG típusban azonban az a legszebb, hogy minden tekintetben igazi Mercedes-Benz – legyen szó hosszú távú kényelemről, kezelhetőségről vagy biztonságról: a nagy teljesítmény és az általános használhatóság tökéletes összhangja jelenik meg benne.


Ilyen teljesítmény mellé valódi biztonság dukál. A Mercedes-Benz átfogó PRO-SAFE™ rendszere négy csoportra osztja a gépkocsi által nyújtott biztonsági funkciókat:

Menet közben a gépkocsi segít a vezetőnek abban, hogy azonnal felismerje és biztonságosan kezelje a veszélyes helyzeteket. A második lépcsőben, közvetlenül a várható baleset előtt számos megelőző intézkedés csökkenti a sérülések veszélyét.

Ha bekövetkezik a baleset, akkor a passzív biztonsági rendszerek széles köre nyújt személyre szabott védelmet az utasok számára. Végül, a negyedik, balesetet követő fázisban azok a további intézkedések kapnak szerepet, amelyek – például a vészvillogó bekapcsolásával csökkentik az újabb baleset bekövetkezésének veszélyét.

Az új C-osztály T-modellben az alapfelszereltség része a THERMATIC kétzónás, automatikus klímaberendezés, amely kényelmes hőmérsékletet biztosít az utazáshoz. Ennél a vezető és az első utas külön is beállíthatja magának a kívánt hőmérsékletet.

A THERMOTRONIC háromzónás, automatikus klímaberendezés rendelésre érhető el, és lehetővé teszi, hogy külön szabályozza a hőmérsékletet és a szellőzést a vezető, az első utas, illetve a hátsó utasok számára. Közben pedig figyelembe veszi a külső hőmérsékletet, a páratartalmat és a napsugárzást.

A műszerfalba épített terelőelem gondoskodik a huzat csökkentéséről. A por- és károsanyag-érzékelők pedig garantálják, hogy az ártalmas anyagok a lehető legnagyobb arányban kívül maradjanak. Kívánsága szerint beállíthatja, hogy a szellőzőnyílások automatikusan lezáródjanak.

Az év hidegebb időszakaiban pedig értékelni fogja maradékhő-hasznosítás gombját, amely a motor leállítása után is gondoskodik a belső tér fűtéséről.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.