Szó sincs halasztásról

A Daimler szóvivője szerint nem csúszik a kecskeméti beruházás

A leghatározottabban cáfolta a Daimler-Benz szóvivője kedden azokat a híreszteléseket, amelyek szerint a világhírű német autógyár kecskeméti beruházásának elhalasztását tervezné.

2008.10.15 08:00MTI

A stuttgarti székhelyű konszern szóvivője az MTI-nek nyilatkozva felháborodásának adott hangot az állítólagos halasztással kapcsolatos hírek miatt, amelyeket minden alapot nélkülözőnek nevezett.

„A Daimler-Benz semmiféle módosítást nem tervez a kecskeméti üzemmel kapcsolatos, eredeti programon, és minden a terveknek megfelelően halad” - hangsúlyozta az MTI-nek Florian Martens szóvivő, utalva arra, hogy a kecskeméti gyár építése 2009-ben, a gyártás pedig 2012-ben kezdődik. A stuttgarti konszern idén júniusban döntött arról, hogy Magyarországot, illetve Kecskemétet választja új Mercedes modelljei gyártásának és egyben első kelet-európai üzemének helyszínéül.

Florian Martens az MTI-nek elmondta: nem tudja, hogy honnan származnak az említett értesülések, azok azonban teljes mértékben hamisak, és egyértelműen minden alapot nélkülöznek. A Daimler-Benznek semmi oka, semmilyen indítéka nincs a magyarországi beruházás elhalasztására, és beruházásait amúgy is a jövőre irányulóan, stabilan és hosszú távra tervezi, tette hozzá.

A Daimler-Benz új Mercedes-gyára Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházása lesz. A konszern tervei szerint mintegy 800 millió eurós (200 milliárd forintos) beruházással 2500 embert foglalkoztató üzemet hoznak létre.

A stuttgarti gyár szóvivője az MTI-nek korábban ezzel kapcsolatban azt hangsúlyozta: a kecskeméti helyszín a konszern számára a legjobb feltételeket biztosítja ahhoz, hogy a Mercedes-Benzzel szembeni magas követelményeknek eleget tegyenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.