Árral szemben is jól haladnak

A piaci tendenciák ellenében az AUDI rekordértékesítést produkált

Az AUDI AG szeptemberben Európában és az ázsiai/csendes-óceáni térségben egyaránt kétszámjegyű növekedést könyvelhetett el. A négykarikás márka a szeptemberi hónap során világszerte növelni tudta eladásait, mégpedig átlagosan 12,3 százalékkal, összesen 95.137 járműre.

2008.10.14 08:52ma.hu

Az Audi a januártól szeptemberig terjedő időszakban mindösszesen 762.280 autót értékesített, ami 2,9 százalékos emelkedést képvisel. A márka ennek során az ázsiai/csendes-óceáni térség új piacain és Európában kétszámjegyű százalékos növekedést produkált, amely legfőbb motorjainak az új Audi A4 és az Audi A5 sportkupé bizonyult.

„A szeptemberi jelentős növekedéssel jól indul várhatóan legerősebb negyedévünk. Az Audi 2008-as célkitűzése egymillió eladott autó, amelynek teljesítése során lendületesen fordultunk a célegyenesbe“ – jelentette ki Peter Schwarzenbauer, az AUDI AG igazgatótanácsának értékesítésért és a marketingért felelős tagja.

A négykarikás márka szeptemberi értékesítési darabszáma Európában 13,2 százalékkal, összesen 68.125 új autóra emelkedtek. „Éppen az igen nehéz európai piaci körülmények között elért értékesítési rekordunk mutatja különösen jól, milyen erős valójában az Audi modellpalettája“ – folytatta Schwarzenbauer. „A piaci trendek ellenében növekedünk, igazi progresszív márka módjára, kínálatunkban olyan vonzó modellekkel, mint az Audi A4 és A5. Az Audi most bizonyítja, hogy a minőség a nehéz időkben is kelendő.“

Különösen egyértelműen mutatkozik meg az ingolstadti prémiummárka által produkált növekedés hazai, németországi piacán: az eladások itt 20,8 százalékkal nőttek, míg az Audi első kilenc havi belföldi értékesítései az előző évi szinten maradtak. Az Audi legfontosabb európai exportpiacain a nehéz piaci körülmények ellenére szintén növekedést ért el igencsak változó mértékben, ezt mutatja Nagy-Britannia szerény, 1 százalékos és Belgium 55 százalék fölötti eladási növekedése.

Az ázsiai/csendes-óceáni térségben is az európaihoz hasonlóak az eredmények, 20,9 százalékkal múlták felül tavaly szeptemberi eladásaikat a prémium modell kereskedői.


Jelentős növekedést könyvelhet el a négykarikás márka Magyarországon is, 190 autóval 37,7 százalékkal több autót adtak át az ügyfeleknek 2007. szeptemberéhez képest. A januártól szeptemberig terjedő időszakban az Audi hazánkban 1574 kiszállítással 13,5 százalékkal teljesítette túl az előző év eredményét, amelyhez továbbra is az új Audi A4-es járult hozzá a legnagyobb mértékben. Az Audi zászlóshajója 685 darabbal közel 70 százalékkal múlta felül a tavalyi év eredményét. Az ingolstadtiak messze legsikeresebb modellsorozatának szeptemberben csakúgy, mint az idei összesítésben az Audi A4 bizonyult.

Az AUDI AG az év elején jelent meg volumensorozatának új generációjával a piacon, az A4 Limousine 2008. januári bevezetését áprilisban követte az A4 Avant. Az AUDI AG 2007-ben 964.151 értékesített járművel sorozatban immár a 12. rekordévét zárta. A vállalat 33.617 millió euró forgalmával és 2.915 millió euró adózás előtti eredményével egyaránt rekordértékeket produkált.

Az Audi termelési helyszínei között szerepel Ingolstadt, Neckarsulm, Győr, Changchun (Kína) és Brüsszel (Belgium), 2007 végén pedig Aurangabadban (India) is megkezdődhetett az Audi A6 gyártása. A vállalat eddig a világ több mint 100 piacán jelent meg. Az AUDI AG 100 százalékos tulajdonú leányvállalata többek között a Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország) és a quattro GmbH (Neckarsulm).

Az Audi világszerte mintegy 57 ezer dolgozót foglalkoztat, közülük 45 ezret Németországban. „A haladás technikája“ hosszú távú biztosítása érdekében a négykarikás márka minden évben több mint 2 milliárd eurót invesztál fejlesztésbe, s az Audi jelenlegi modellportfolióját 2015-ig jelentősen, összesen 40 modellre kívánja bővíteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.