Szombaton kezdődnek a munkálatok

Oszlopokkal erősítik meg a HÉV-alagutat

Június 6-ától augusztus 8-áig tartanak a HÉV-alagút megerősítési munkálatai, addig az 5-ös HÉV a Batthyány téri végállomás érintése nélkül jár.

2015.06.03 12:54Havariapress

A HÉV-pótlás első, június 6-ától július közepéig tartó ütemében a vonatok Szentendréről, illetve Békásmegyerről a Margit híd budai hídfőjéig, a HÉV-alagútban található megállóhelyig közlekednek. A Batthyány tér és a Margit híd között HÉV-pótló autóbuszok viszik az utasokat.

Várhatóan július közepétől augusztus elejéig hosszabb szakaszon, a Szentlélek tér és a Batthyány téri végállomás között pótolják majd a H5-ös HÉV-et, mert a BKV ebben a kisebb forgalmú időszakban vágánykarbantartási munkákat végez a vonalon.

Augusztus elejétől 8-án az utolsó járatindulásig újra csak a Margit híd, budai hídfő és a Batthyány tér között kell majd pótlóbusszal utazni a H5-ös HÉV helyett. A Budapesti Közlekedési Központ és a budai fonódó villamoshálózat megépítésének kivitelezője hónapokkal ezelőtt előkészítette a H5-ös HÉV-alagút födémjének további megerősítését és a Batthyány téri végállomáson egy oszlopsor beépítését.

A június 6-tól augusztus 8-án az utolsó járatindulásig tartó időszakban kiépítik az oszlopsoros alátámasztást, valamint elvégzik az alagút födémjének további megerősítési munkáit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.