Légzsák

Ötmillió autót hív vissza a Honda és a Daihatsu

Több mint ötmillió autót hív vissza szervizbe világszerte a Honda Motor Co. és a Daihatsu Motor Co. a légzsákokat felfújó pirotechnikai szerkezet cseréjére.

2015.05.14 09:12MTI
Illusztráció: hondaproblems.com

A bejelentés egy nappal követi a Toyota Motor Corp. és a Nissan Motor Co. hasonló döntését 6,5 millió autó visszahívásáról a Takata Corp. által gyártott légzsákok potenciális hibája miatt. Vizsgálatok szerint a légzsákok felfújására szolgáló pirotechnikai eszköz tömítése nem megfelelő, így a robbanóanyag átnedvesedhet és felmondhatja a szolgálatot.

Az autógyárak bejelentése szerint megelőző lépésről van szó, a jelzett probléma miatt még nem következett be személyi sérülés.

A Honda és a Daihatsu bejelentésével 36 millióra emelkedett a Takata légzsákok miatt 2008 óta visszahívott gépkocsik száma.

A Takata részvényének árfolyama csütörtökön öt százalékkal csökkent és 11 százalékkal áll a hétfőn elért 17 heti csúcs alatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.