Leszakadhat

Az IKEA visszahívja egyik gyerekhintáját súlyos sérülés veszélye miatt

Az IKEA arra kér mindenkit, hogy amennyiben gyerekhintát vásárolt, haladéktalanul távolítsa el azt a gyerekek közeléből, és hozza vissza a legközelebbi IKEA áruházba, ahol visszakapja a teljes vételárát.

2014.09.16 07:21ma.hu
Fotó: FLOW PR

Az IKEA olyan esetekről értesült, amikor a hinta felfüggesztő alkatrészei nem bizonyultak az IKEA minőségi elvárásainak megfelelőnek, ezáltal súlyos sérülés lehetősége állt fenn.

„Olyan termékeket fejlesztünk, amelyek ösztönzőleg hatnak a gyerekek kreativitására és a fizikai játék iránti természetes igényükre. A gyerekek a játék során nem ügyelnek a biztonságukra, ezért erről nekünk kell gondoskodnunk, még a termékfejlesztés során. Az IKEA elkötelezett álláspontja, hogy kizárólag olyan játékokat árusít, amelyeket a saját gyermekeinknek is jó szívvel adnánk. A GUNGGUNG hinta a piacra kerülése előtt megfelelt a fennálló összes szabványnak és előírásnak. A termékeinket ugyanakkor a piacra kerülésük után is folyamatosan teszteljük. Ezek tapasztalatai alapján, továbbá a tudomásunkra jutott esetek után arra a következtetésre jutottunk, hogy a GUNGGUNG hinta felfüggesztő alkatrészei nem teljesítik szigorú előírásainkat. A további balesetek elkerülése érdekében ezért haladéktalanul kivonjuk a forgalomból a GUNGGUNG hintát” – mondja Cindy Andersen, a Gyerekek IKEA-ja termékcsoport felelős vezetője.

A GUNGGUNG gyerekhinta 2014. március óta kapható az IKEA összes piacán.

A GUNGGUNG hintát bármelyik IKEA áruházban visszaveszik, és a vételár teljes összegét visszatérítik. A visszatérítéshez nem szükséges bemutatni a vásárlást igazoló blokkot.

További információ a www.IKEA.hu weboldalon található, vagy a 06 1 460 31 60-as telefonszámon kapható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.