Népszerű "Playboy" sztár

Egyre kedveltebb a Volvo S80-as D5 AWD modellje

A Volvo S80 D5 AWD modellje, amely ebben az évben már elnyerte a magyarországi Playboy magazin Év Autója verseny Üzleti top autó kategóriában a legjobb ár-érték aránnyal rendelkező autónak járó első díjat is, úgy tűnik egyre népszerűbb a vásárlók körében.

2008.09.29 18:00ma.hu

A Volvo S80-as megjelenése maga a megtestesült skandináv elegancia – elegáns, harmonikus, tiszta és erőteljes. Minden alak és anyag a Volvo formanyelvének legújabb fejlődési stádiumát tükrözi.

A széles hűtőmaszk, a hangsúlyos vállvonalak és a jellemző V-alakú motorháztető garantálják a Volvo S80-as modelljének dinamikus megjelenését. Bőséges lábtér várja a vezetőt és utasait egyaránt – még az eleve tágas első generációs modellnél is több a hely.

A népszerű kőszén fekete és kvarcszürke Volvo-színek választható kombinálásával még megnyugtatóbb a harmonikus utastér. A szellőztetett és fűtött ülések nyáron hűtik, a hideg téli reggeleken pedig melegen tartják az Utazókat. A modern dízel-technológia révén a D5-ös motor gyorsabban és erőteljesebben reagál a gázadagolásra, miközben fogyasztása és károsanyag-kibocsátása is kedvező.

A 136 kW (185 LE) teljesítményű, alumíniumból készült D5-ös motor, sportos dinamizmust visz a vezetésbe. Négykerék hajtás, ha a tapadáshoz szükség van rá, energiatakarékos fronthajtás, ha nincs – a Volvo elektronikus vezérlésű összkerék hajtása minden helyzetben optimális megoldást kínál.

A rendszer a kerekek legkisebb kipörgésére is szinte azonnal reagál, így havas, sáros vagy vizes úton is megnyugtatóan stabil és irányítható marad az autó.

A biztonságot szinte a tökéletességig fokozták a Volvo tervezői. Az opcionális adaptív tempomatot ütközésveszélyre figyelmeztető és automatikus fékezőrendszer egészíti ki (CWAB), mely az autó előtti teret pásztázó kamera és radar jeleiből észleli a közelgő akadályt.

Ha az elektronika mindkét jelforrás alapján arra következtet, hogy a frontális ütközés elkerülhetetlen, az automatikus fékezőrendszer önműködően lefékezi az autót. Ha viszont a vezetőnek még van ideje beavatkozni, akkor a rendszer figyelmezteti őt és előkészíti a fékrendszert a vészfékezésre.

A CWAB nem feltétlenül képes megakadályozni a frontális ütközést, de segít csökkenteni az ütközés erejét, és ezzel a sérülések kockázatát. A rendszer ugyanakkor nem helyettesíti a biztonságos és figyelmes vezetést! A Volvo S80 a világ egyik legjobb autós audio rendszerét kínálja. Az 5X130 Wattos zenei teljesítményű digitális erősítő minden hangerőnél tiszta, torzításmentes hangélményt nyújt.

A valósághű, háromdimenziós hangzáshoz a világhírű Dynaudio hangszórógyár szakértőivel közösen kifejlesztett hangsugárzók is nagymértékben hozzájárulnak.

Az S80 minden audiorendszeréhez külső műsorforrás (AUX) csatlakozó is tartozik, így az iPod-on vagy más hordozható MP3 lejátszón tárolt zeneszámok az autó saját audiorendszerén keresztül is felcsendülnek.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.