Egy igazi varázsdoboz

C3 Picasso: egy újgenerációs egyterű a Citroentől

A nagyközönségnek a közelgő Párizsi Autókiállításon bemutatkozó újgenerációs egyterű, a C3 Picasso 2009 első negyedévétől jelenik meg a Citroen bemutatótermekben.

2008.09.24 18:00ma.hu

A márka kreativitásának gyümölcsét, a C3 Picassót merész stílus és innovatív felépítés jellemzi: minimális kültéri helyigény mellett maximális fényt és belső teret biztosít. Intuitív és praktikus variálhatósága minden élethelyzetben, és minden kívánságnak megfelelő rendkívüli alkalmazkodóképességgel ruházza fel az autót.

A kiváló teljesítményű, gazdaságos és környezetbarát motorokkal hajtott C3 Picassót menettulajdonságai, fürgesége és játékossága az örömöket és élményeket kereső ügyfelek kedvencévé teheti. Tágas, ügyes, elbűvölő… megannyi ütőkártyájának köszönhetően a C3 Picasso sokkalta több mint egy egyterű: valódi „varázsdoboz”.

A szlovákiai Nagyszombaton évente 110 000 példányban gyártott autó arra hivatott, hogy a C4 Picassóhoz és a Grand C4 Picassóhoz hasonlóan – melyek 2008-ban a legkelendőbb egyterűek voltak Európában – saját piaca meghatározó szereplőjévé lépjen elő.

Gömbölyded és szögletes, erős és rokonszenves, korszerű és retrósan bájos, tágas és áramvonalas: a C3 Picasso az ellentétek társításával innovatív formatervű, egyszerre vonzó és pimasz személyiségű autó.

Letisztult és funkcionális vonalaival a C3 Picasso legfontosabb szándékát hangsúlyozza: szolgáltatásait kívánja felhasználói rendelkezésére bocsátani, és segíteni őket minden élethelyzetben. Innovatív felépítésének köszönhetően a C3 Picasso kompakt, mégis tágas.

A 4,08 m hosszú, 1,73 m széles és 1,62 m magas autó orr-része meglepően rövid, míg hátsó traktusa szinte függőleges. Az arányok ilyetén újszerű elrendezése figyelemreméltó helykínálatot biztosít minden utas számára.

A csomagtartó térfogata szintén meggyőző: 5 személyes kialakítás esetén a kalaptartóig rendelkezésre álló 500 literes (VDA) térfogatával a szegmens új referenciájává lépett elő. Ösztönös és erőfeszítést nem igénylő variálhatóságával a C3 Picasso új megvilágításba helyezi az egyszerű használatot, így rekordidő alatt alakítható ki az optimális térfogat.

A hátsó ülések tagoltak és 150 milliméteres hosszon egymástól függetlenül csúsztathatók, így bármekkora poggyász kényelmesen elhelyezhető. A hátsó ülések felső részén elhelyezett kapcsolók segítségével az ülések egy kézzel és egyetlen mozdulattal elrejthetők.

A mozgatható csomagtér padlóval kiegészítve így teljesen sík padló alakítható ki egészen az első üléssorig. Ez a hossz több mint 2,41 méterig tovább növelhető az első utas ülés háttámlájának asztalka helyzetbe döntésével.


A C3 Picasso fedélzetén a vezető és az utasok panorámaképet kapnak a külvilágról. A vezetőhelyről páratlan periférikus kilátás nyílik az új, három részre osztott szélvédőnek, a keskeny oszlopoknak és a domináns pozíciót biztosító, magasított üléseknek köszönhetően.

A C3 Picasso óriási üvegfelületekkel körülvett utastere fürdik a fényben. A kivételes nagyságú teljes üvegfelület a panorámatetővel együtt elérheti a 4,52 négyzetmétert.

Az utastér e bensőséges hangulatát a rendkívül kényelmes ülések és a kiváló hangszigetelés is fokozza. Végül a C3 Picasso rendkívül magas szintű minőségével és megbízhatóságával szolgálja utasai kényelmét és nyugalmát. A C3 Picasso volánjánál a vezetési élmény új dimenziót nyer, így a szegmens referenciájává válhat. Kompakt méreteivel és kis fordulókörével az autó igen könnyen manőverezik, fürgén kikerül minden elébe kerülő akadályt. Az út tökéletesen megszelídíthető a személyautókhoz méltó karosszéria-merevségnek köszönhetően.

A valamennyi úttípuson otthonosan mozgó C3 Picassót szerény fogyasztású, ugyanakkor nagy teljesítményű erőforrások hajtják. A C3 Picasso két újgenerációs benzinmotorral, a VTi 95-tel és a VTi 120-szal, valamint a korábban már bizonyított kényelmű és teljesítményű HDi 90 és HDi 110 FAP dízelmotorral lesz kapható.

Az erőforrások CO2-kibocsátási értékei a kategória legjobbjai közé emelik a C3 Picassót. A 16”-os keréktárcsákkal (leggyakoribb méret) és a HDi-erőforrások egyikével felszerelt változatok esetében a C3 Picasso az Airdream® környezetvédelmi jelzést viseli, amely a Citroën kínálat legkörnyezetkímélőbb autóira hívja fel a figyelmet.

A CO2-kibocsátás akár 125 (HDi 90) ill. 130 g/km-re (HDi 110) is csökkenhet. A benzin-motorok többsége is környezetkímélő, és 160g/km alatti kibocsátási értékével a kategória legjobbjai között van.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.