A frontális karambolok a legveszélyesebbek

Tudta, hogy kisgyermek életveszélyesen utazik autójában?

Magyarországon alig ismert tény, hogy a 4 évesnél kisebb gyerekek rossz pozícióban utaznak a hátsó ülésekre rögzített gyermekülésekben. Nézze meg, miért, és azt is, hogyan lenne helyes!

2015.02.28 09:00ma.hu

A szülővé válás folyamatának része, hogy gyermekeink iránt érzett felelősségünk minden korábbi kötelességtudatnál erősebbé válik. Nincsen olyan, kicsit is éretten gondolkodó szülő, aki ne akarná megóvni a kicsiket a lehető legtöbb veszélytől. Különösen igaz ez az autókban való utazásra, ahol a fejletlen csontozatú, pár éves csemeték óriási kockázatnak vannak kitéve egy baleset bekövetkeztekor.

Kiderült, hogy a nagy biztonságot ígérő gyermekülések, azok, amikből a gyerek menetiránynak megfelelően lát ki, nem tudják megfelelően megóvni egy frontális ütközés esetén a kicsiket. A babadoktor.hu egy svéd oktatófilmre hivatkozva kereste meg Rácz Istvánt, a Sziget Autósiskola vezetőjét, aki nem csak, hogy igazat adott a próbababás tesztütközésekkel is alátámasztott felismerésnek, de azt is elmagyarázta, mit lehet tenni a megfelelő védelemért.

Íme:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.