Kaotikus hétvége

Sztrájk miatt fennakadások lehetnek az olaszországi vonatközlekedésben

Szombat estétől vasárnap estig sztrájkolnak az olasz vasutasok, emiatt az olasz vasúton vonat lemondásokra, késésekre kell számítani; a Magyarországon váltott jegyeket kezelési költség nélkül visszatérítik.

2015.02.05 09:32MTI

A szombat 21 órától vasárnap 21 óráig tartó sztrájk miatt a Magyarországon váltott jegyeket - az ülőhelyjegyeket és egyéb helybiztosításokat is - kezelési költség levonása nélkül visszatérítik az utasoknak, vagy más időpontra érvényesítik a menetjegyet - áll a Mávinform közleményében.

Az utasok lemondhatnak az utazásról Olaszországba, illetve Olaszországon át irányuló, valamint visszaútra szóló előreváltott jegyükkel. Akik mégsem mondanak le az utazásról, azoknak jegyeik záradékolásáról (lepecsételéséről), szükség esetén, külföldön kell gondoskodniuk. A jegyek visszatérítését a jegykiadó ország ezzel megbízott jegykiadó helyein, általában a nemzetközi pénztáraknál kérhetik - tájékoztattak.

Megjegyezték: az osztrák vasút tájékoztatása szerint a sztrájk nem érinti a Venezia és Wien Hauptbahnhof között közlekedő EN 237-es számú vonatot.

A vasúttársaság azt javasolta utasainak, hogy olaszországi utazásuk megkezdése előtt érdeklődjenek a nemzetközi tudakozóknál, vagy a Mávdirekt 40-49-49-49-es telefonszámán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.