Migrációs kérdés

Elszállították a határsértőket a győri vasútállomásról

A Győr-Moson-Sopron Megyei rendőr-főkapitányság határrendészeti osztályára szállították buszokkal a hétfő délelőtt Budapestről Bécsbe tartó vonatról leszállított határsértőket.

2015.02.02 18:05MTI

A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Takács József elmondta, hogy a mintegy kétszázötven koszovói állampolgárságú határsértőnek nyilatkoznia kell majd arról, hogy kér-e menekült státuszt. Amennyiben igen, ügyükben ezután a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal jár majd el.

A férfiak, nők és gyerekek mintegy hatvan rendőr felügyelete mellett nyugodtan várakoztak a vasútállomás várótermében. A rendőri intézkedést nehezítette, hogy mindenáron tovább szerettek volna utazni, ezért nem álltak szóba a rendőrökkel. A koszovói konzul tárgyalt velük a helyszínen, majd megkezdték elszállításukat a rendőrök - részletezte a sajtóreferens.

A rendőrség illetékese korábban elmondta, hogy a határsértők érvényes iratok nélkül szerettek volna Németországba utazni Ausztrián keresztül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.