Ónos eső

Útlezárások: merre ne menjen ma?

Pest, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a sorozatos ágleszakadások és fakidőlések miatt több úton is teljes útzár van érvényben. Ezeket jobb elkerülni!

2014.12.02 08:13ma.hu

Az Útinform kedd 5.20 órai összesítése alapján Borsod-Abaúj-Zemplén megye nagy részén havazik, havas eső esik Salgótarján, Putnok, Nyékládháza és Mátészalka térségében, továbbá az M3-as autópályán Emőd és Ófehértó környékén.

Az éjszakai és hajnali, kora reggeli órákban is folyamatosan dolgoztak munkagépeik, ennek is köszönhetően az általuk üzemeltetett országos közutak burkolata általában sónedves, vizes, de Salgótarján térségében latyakos burkolatra is készülhetnek a közlekedők. Szombathely, Körmend, Pápa és Salgótarján környékéről ködfoltokat jeleztek az útellenőrök, ott 100 és 300 méter közötti a belátható útszakasz hossza.

Több útszakaszon a fákon található vastag jégréteg miatt ágleszakadások és fakidőlések miatt kellett teljes útzárat bevezetni hétfő óta. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Répáshuta és Felsőtárkány között, Ómassa és Mályinka között, Bükkszentkereszt és Bükkszentlászló között van érvényben teljes pályás korlátozás. Heves megyében a 24-es főút 15-ös és 25-ös kilométerszelvényei között, a Galyatető és Mátraháza közötti mellékúton, az Eger-Hollóstető-Miskolc összekötő úton, valamint a kékestetői bekötőúton van teljes pályás útzár. Pest megyében Pilisszentkereszt és Pilisszentlélek között (Komárom-Esztergom megyei terület), a Dunakeszi és Gödöllő közötti úton Mogyoród térségében, Isaszeg és Nagytarcsa között, Gödöllő és Valkó (Heves megyei terület) települések között, továbbá a pilisszántói és dobogókői bekötőutakon szintén a fenti okok miatt számíthatnak még kedd reggel is teljes útzárra a közlekedők.

Fokozott óvatossággal közlekedjenek, utazás előtt pedig minden esetben tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.