Ónos eső

Narancssárga riasztást adtak ki Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több járására

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az ónos eső miatt narancssárga riasztást adott ki Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több járására hétfő éjszakára és az egész megyére keddre.

2014.12.02 07:48MTI

A szolgálat honlapján közöltek szerint az észak-keleti megyékben elsőfokú az ónos eső miatti vészhelyzet.

Tájékoztatásuk szerint kedden az ország túlnyomó részén az eső lesz a jellemző, de hétfő este és az éjszaka első felében az északi, északkeleti megyékben továbbra is előfordulhat ónos eső. Az éjszaka folyamán északkeleten és a hegyekben fokozatosan havas eső, havazás váltja fel az esőt, ónos esőt, és ezeken a tájakon akár 5 centimétert meghaladó hóréteg is kialakulhat. A Budapest-Szeged vonaltól északkeletre még kedden is jelentős mennyiségű - 10-15 milliméter - csapadék várható.

Útlezárás és áramszünetek Nógrád megyében

Nógrád megyében közlekedési nehézségeket és áramszüneteket okoz az ónos eső - közölte az MTI-vel a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője hétfőn.

Angyal Eszter elmondta: jegesedés miatt teljes szélességében lezárták a Mátrakeresztestől a Mátrába vezető 2408-as számú utat.

A Cered és Rónabánya közötti útszakasz szintén jegessé vált, és az úttestre belógó faágak miatt is nehezen lehet közlekedni - tette hozzá.

A szóvivő tájékoztatása szerint kidőlt fa zárta el az utat Salgótarján két városrészében is: Rónabányán a szilváskői elágazónál a salgótarjáni hivatásos tűzoltók végzik a mentést, korábban pedig Somlyóbányán dőlt ki, és zárta el az utat egy tízméteres fa, amit már eltávolítottak a tűzoltók.

Angyal Eszter közölte azt is: az áramszolgáltatótól kapott információk alapján Diósjenő, Mátraalmás, Somoskő, Somoskőújfalu, Szuha és Salgótarján bizonyos területein jelenleg szünetel az áramszolgáltatás, a probléma kijavításáról a szolgáltató gondoskodik.

Kilencezer ember maradt áram nélkül Mogyoródon

Több mint kilencezer ember maradt áram nélkül a leszakadó villanyvezetékek miatt Mogyoródon hétfőn este - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Csámpai Attila elmondta, hogy a vezetékek a ráfagyott csapadék súlya miatt szakadtak le. Az áramszolgáltató a katasztrófavédelem munkatársaival együtt dolgozik a károk felszámolásán, de a rossz időjárási körülmények rendkívül megnehezítik a munkát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.