Már csak részmunkák vannak hátra

Vasárnaptól ismét teljes vonalon jár a 3-as villamos

A vonalon "az utolsó részmunkák" vannak hátra, a kivitelező azokkal január végére elkészül, de e feladatokat villamosforgalom mellett is el lehet végezni.

2014.11.29 14:33MTI

Vasárnaptól újra a teljes vonalán, a Mexikói út és a Gubacsi út között közlekedik a 3-as villamos - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint a vonalon "az utolsó részmunkák" vannak hátra, a kivitelező azokkal január végére elkészül, de e feladatokat villamosforgalom mellett is el lehet végezni. A 11,5 milliárd forintos felújítás eredményeként a villamosok menetideje a 13,5 kilométeres szakaszon 6 perccel csökken.

A felújítás részeként az összes megállóhelyet akadálymentesítették, megújultak az utastájékoztató eszközök, az utasvárók, megújult a villamospálya és hamarosan az új, alacsonypadlós CAF villamosok közlekednek a TW6000-es, hannoveri szerelvények helyett.

Vasárnaptól az 51-es és az 52-es villamos is a teljes vonalán közlekedik, illetve megszűnik a 3-52-es és 51-es villamospótló busz - közölte a BKK.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.