A villamoson történt

Megengedhetetlen stílusban beszélt az utassal - kirúgták a jegyellenőrt

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azonnali hatállyal megszüntette annak a jegyellenőrnek a munkaviszonyát, aki megengedhetetlen stílusban beszélt egy utassal a 49-es villamoson.

2014.11.20 11:12MTI

A BKK csütörtöki közleményében kiemelték: az ellenőr viselkedése elfogadhatatlan, a kulturált és higgadt hozzáállást minden körülmények között elvárják kollégáiktól még akkor is, ha bizonyos helyzetekben nem az utasnak van igaza. Emlékeztettek: szeptemberben a 49-es villamoson egy általános ellenőrzést követően vita alakult ki az egyik jegyellenőr és egy utas között.

Az eseményről videofelvétel is készült, a BKK innen szerzett tudomást a történtekről, majd azonnali vizsgálatot rendelt el. A videón látható jegyellenőr elmondta, hogy a 49-es villamoson utazó férfi megfenyegette őt és aznap korábban már két olyan utassal is találkozott, akik hasonlóan agresszívan léptek fel vele és munkatársával szemben.

Az eset idegileg nagyon megterhelte, ez váltotta ki belőle a videón látható viselkedést - írták. Közölték: a videofelvétel szerint az ellenőr erős felindultságában, magából kikelve olyan kijelentéseket tett, amelyek a jegyellenőri tevékenységgel nem egyeztethetők össze.

Az ellenőr elismerte, hogy az általa használt kifejezésekkel túllépett egy határt, de "nem állt szándékában viselkedésével megbotránkoztatni sem az utazóközönséget, sem a munkáltatóját" - fogalmaztak. A BKK szerint a jegyellenőr kijelentései, magatartása az ellenőrök és a fővárosi közösségi közlekedés társadalmi megítélését erősen rontotta, az ilyen megnyilvánulás a társaságnál nem megengedett.

Ezért a vizsgálat lezárását követően a jegyellenőr munkaviszonyát megszüntették és a jövőben a munkatársak oktatásánál a konfliktuskezelésre az eddiginél is nagyobb hangsúlyt fektetnek - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.