Szuper lesz a Fabia Super 2000?

A Skoda Fabia Super 2000 tesztje

A Skoda Fabia Super 2000 prototípus túl van az első versenyszerű tesztjén, az autó a Barum Rallyn, Zlín-ben indult először versenyen. A tesz időszak részeként ez egy újabb lépés volt afelé, hogy az autó már élesben is rajtvonalhoz álljon.

2008.09.10 09:28ma.hu

„Remek lehetőség volt ezen a versenyen tesztelni az autót, hiszen élesben mérhetőek fel leginkább az autó tulajdonságai. A tesztek óriási segítséget nyújtanak abban, hogy sikeresek legyünk az új Skoda Fabia Super 2000-el.” – mondta Michael Hrabánek a Skoda Motorsport igazgatója.

A Skoda Fabia Super 2000 tesztjét hivatalosan ez év februárjában indították el. A teszt csapat hat hónap alatt nagyjából 5000 kilométert tett meg az autóval, hogy fejlesszék és teszteljék a prototípusokat.

A tesztvezetők közé tartozott a cseh versenyző Jan Kopecky, az osztrák rally bajnok Raimund Baumschlager és a finn Sebastian Lindholm. A tesztsorozat végén a Skoda Carlos Sainzot is felkérte a tesztelésre.

A Skoda Fabia Super 2000 műszaki adatai:

• Hosszúság 3,992 mm, szélesség 1,798 mm, nyomtáv 2,486 mm
• Súly 1,150 kg (aszfalt) és 1200 kg (finom kavics)
• Motor: szívó benzinmotor, 4 henger, 16 szelep, felfüggesztés 1,998 ccm, alumínium blokk és hengerfej, négy kerék meghajtás
• Sebességváltó: 6 fokozatú szekvenciális – X-trac
• Tengelykapcsoló: AP Racing – 188 mm
• Fékek: Brembo, aszfalton: első tárcsa átmérő 335 mm, hátsó tárcsa átmérő 300 mm; kavicson: az első és a hátsó tárcsa is 300 mm
• Kerekek: OZ felnik, BF Goodrich 18 ’’ (aszfalt), vagy 15 ’’ (kavics) gumiabroncs
• Elektronika: Magneti Marelli


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.