Jóváhagyta a kormány

Újabb 50 milliárd forint közútfelújításra

A kormány újabb útfelújítási programot hagyott jóvá, 50 milliárd forintból mintegy 500 kilométeren javítanak ki egy, két és három számjegyű utakat.

2014.09.22 15:26MTI
freedigitalphotos.net/nuttakit

Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára elmondta: a Magyar Közút megyei igazgatóságai összesítést készítenek a rossz állapotban lévő útszakaszokról, a minisztérium pedig októberben véglegesíti a felújítandó részeket.

Az előkészítést követően a munkálatok jövő év tavaszán kezdődnek és jövő év őszén fejeződnek be. A program fedezetét a 2007-2013-as időszakban a Közlekedési Operatív Programban (Közop) még le nem kötött, vagy a beruházások során megtakarított uniós közlekedésfejlesztési források adják.

Tasó László emlékeztetett arra, hogy a kormány tavaly 35 milliárd forint összköltségű útfelújítási programot hagyott jóvá, amely ez év október végén fejeződik be, ennek során 570 kilométeren újulnak meg négy-, ötszámjegyű mellékutak.

Az infrastruktúráért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a felújításokkal biztonságosabbá válik a közlekedés, javul a térség elérhetősége, a közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala.

Tasó László kiemelte: az útfelújítási programok forrásának 85 százalékát az Európai Unió, 15 százalékát a hazai költségvetés adja, és a kormány arra törekszik, hogy ez a lehetőség a jövőben is megmaradjon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.