Egyre szigorodó emissziós normák miatt

Ilyen turbófeltöltőt még nem látott!

Felsőzsolcán gyártott világújdonságot szerelnek turbós autókba. Tudja, miért alkalmazzák egyre inkább ezeket az eszközöket? Nem? Pedig triviális, ha ismeri kicsit az elmúlt évek autóipari történéseit...

2014.09.02 16:45MTI
Képünk illusztráció (forrás: Wikipedia)

Új típusú, a legszigorúbb környezetvédelmi előírásokat is teljesítő turbófeltöltő ház fejlesztése fejeződött be Felsőzsolcán, a Sicta Kft. gyárában precíziós öntéssel készül a világújdonságnak számító alkatrész, amelyből öt év alatt 58 ezer darabot gyártanak majd a tervek szerint.

A tájékoztatás szerint a társaság jelenleg három autógyárnak készíti a turbófeltöltő házakat, de a fejlesztésnek köszönhetően tervezik az ügyfélkör bővítését, és új munkahelyek is létesülhetnek.

A közlemény kitér arra is, hogy miután az autóiparban az egyre szigorodó emissziós normák miatt a motorok átlagos hengerűrtartalma csökken, a gyárak egyre gyakrabban a turbófeltöltőket használják, hogy a teljesítményben ne kelljen kompromisszumot kötni. A magyar fejlesztésű turbófeltöltő sűrítőház az ilyen rendszerek fontos eleme.

A precíziós turbófeltöltő ház fejlesztéséhez uniós pályázaton 237 millió forintot nyert a cég, ez a teljes költség 48 százalékát tette ki.

A fémmegmunkálással foglalkozó 185 embert foglalkoztató Sicta Kft. árbevétele az elmúlt évben meghaladta a 3 milliárd forintot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.