Vasút

Akár nyolcvan percet is késhetnek a vonatok

Nőttek a késések a Budapest-Szolnok-Debrecen-Záhony és a Budapest-Szolnok-Békéscsaba vonalon: legalább fél órát, de akár 80 percet is késhetnek a vonatok.

2014.08.29 18:12MTI
freedigitalphotos.net/samurai

A Mávinform közlése szerint a Szolnok és Szajol közötti szakaszon egy munkagép felújítás közben elvágta a biztosítórendszer kábeleit, ezért a berendezés használhatatlan. A felújítás miatt a másik vágányt lezárták, így a vonatok feltorlódnak.

Az ennél is nagyobb késések elkerülése érdekében - amikor lehetőség van rá - a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza közötti vonatokat Szolnoknál, illetve Szajolnál összekapcsolják - írták. A szakemberek már dolgoznak az elvágott kábelek megjavításán.

A Mávinform korábbi tájékoztatása szerint a biztosítóberendezés hibája, és az, hogy a vonatok Szolnok és Szajol között egy vágányon, váltakozó irányban haladhatnak, 20-40 perces késéseket okozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.