A Körvasút sornál

Ön is elment mellette? - Veszélyes anyaggal teli hordókra bukkantak Budapesten

Először négy hordó miatt mentek ki, majd a vizsgálatok során újabb négy hordót vettek észre a katasztrófafelszámolók. A butil-etil acetát ki is folyt.

2014.08.27 15:24MTI

Többhordónyi veszélyes anyagot találtak a XVI. kerületi Körvasút sornál, a vasútállomáson és környékén. A hordókat biztonságos helyre szállítják - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Kisdi Máté tájékoztatása szerint négy, egyenként ötvenliteres hordót találtak a Körvasút sornál. Az egyikből ismeretlen eredetű anyag szivárgott, ezért a tűzoltók a katasztrófavédelmi mobil labort is a helyszínre kérték.

A szakemberek megállapították, hogy a hordókban butil-etil acetát volt, egyfajta festékmaradvány, amely veszélyes anyagnak számít. Hozzátette: a vizsgálat közben újabb négy hordóra bukkantak a vasútállomás közelében.

A katasztrófavédelem a kerületi közbiztonsági referens útján felvette a kapcsolatot az önkormányzattal, és megkezdődött a hordók elszállítása. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.