Porsche-ból jók leszünk...

Új Porsche szalon épül Budapesten

Mintegy 2 milliárd forintos barnamezős beruházással új Porsche szalont épít Budapesten a Porsche-Inter Auto.

2008.08.29 12:30MTI

Az 1800 négyzetméteres értékesítési bázis és márkaszalon alapkövét csütörtökön helyezték el a Kondorosi úti telken, az ünnepségen részt vett Molnár Gyula, Budapest XI. kerületének polgármestere is.

Az ünnepség alkalmából Nagy Szabolcs, a Porsche-Inter Auto ügyvezető igazgatója elmondta: az új értékesítési bázis a jövő márciusban nyílik meg, és ekkortól a Kondorosi úti Porsche Centrum lesz a luxusmárka magyarországi önálló vezérképviselete, amelyet 1990. óta a Porsche Hungaria (PH) lát el.

Az új telephely megnyitásával a budapesti Fáy utcából átköltözik a Porsche szalon. Nagy Szabolcs az MTI-nek elmondta: A Porsche márka értékesítését a holding koncepciója szerint a kiskereskedelmi üzletág végzi, mostantól így lesz ez Magyarországon is.

Az anyavállalat, a Porsche holding ausztriai tagja a Porsche Inter-Autó bővüléséhez a szükséges tőkét rendelkezésre bocsátja, mindössze gazdaságossági feltételeket szab - tette hozzá az ügyvezető. A Porsche-Inter Auto jelenleg 6 márkakereskedéssel rendelkezik - 3 budapesti és 3 vidéki telephelyen -, a mostani lesz a 7. kereskedelmi és szervizközpont.

A kereskedések tavaly összesen 8200 új gépkocsit értékesítettek a PH által képviselt márkákból, valamint 3500 használt autót. A PH évente eddig mintegy 100 Porschét adott el, Nagy Szabolcs reményei szerint az új központ már az első évben 150 autónak talál vevőt.

A Kondorosi úti létesítmény beruházója a Porsche Hungaria csoporthoz tartozó Porsche ingatlankezelő Kft., amely valamennyi, a csoport által használt ingatlan tulajdonosa és fenntartója.

Az új központ építésénél környezetbarát technológiákat, hőszivattyút, napkollektorokat alkalmaznak majd, és megoldott lesz a veszélyes hulladék elhelyezése is.

A központ 25 dolgozót foglalkoztat kezdetben. Nagy Szabolcs elmondta: a tervek szerint a központ középtávon tovább bővül, újabb mintegy 500 millió forintos beruházással 1-2 újabb márka számára is kialakítanak majd helyszínt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.