Mobil a buli

Egymillió feletti parkolás a mobilfizetés első hónapjában

Csaknem 1,2 millió mobilparkolási tranzakciót hajtottak végre és 123 ezer autópálya- matricát, illetve HU-GO viszonylati jegyet vásároltak a felhasználók a nemzeti mobilfizetési rendszer indulása utáni egy hónapban.

2014.08.04 15:18MTI

A Nemzeti Mobilfizetési (NMF) Zrt. közleménye szerint a mobilparkolásból származó forgalom (az önkormányzatok és az állam számára megfizetett díjak összege) 506 millió forint volt, míg az autópálya-matrica és a HU-GO viszonylati jegyek értékesítésének forgalma 421 millió forintot tett ki.

Az új rendszer országosan egységes platformon biztosítja a közterületi mobilparkolási szolgáltatást és az autópálya-használati díj mobilfizetését. A rendszerhez az induláskor hat szolgáltató csatlakozott, így az NMF-en kívül a Vodafone, a Telekom, a Telenor, az Evopay, az Mpark és a Barion közreműködésével vehetik igénybe az ügyfelek a szolgáltatást.

A nemzeti mobilfizetési rendszer kiválóan vizsgázott elindulásának első hónapjában, a vásárlási tranzakciókat jelentősebb, az autósok számára kényelmetlenséget okozó fennakadás nélkül tudtuk kiszolgálni - nyilatkozta Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója a közlemény szerint.

A vezérigazgató hozzátette: az állami koordinációval és piaci szereplőkkel megvalósított rendszer eredményeként Magyarországon kínálati piac valósult meg a mobilparkolás területén, a felhasználók összesen hét szolgáltató közül választhatják ki mobilparkolási szolgáltatójukat, egyúttal az egységes rendszernek köszönhetően átláthatóvá vált az önkormányzatok számára a mobilparkolásból származó bevétel is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.