Minden apró részlet fontos

Mobilparkolás: itt vannak a zónakódok

Július elsejétől a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. veszi át Budapesten a mobilparkolás üzemeltetését. A BKK által üzemeltetett parkolóhelyeken is változik a telefonszám.

2014.06.30 20:33Havariapress

A mobilparkolasra eddig használt telefonszámok július 1-jétől nem használhatók, azokra sem SMS-sel, sem pedig telefonhívással parkolásidíj-fizetés nem indítható.

A BKK üzemeltetési területén az alábbi új telefonszámok segítségével indítható el a mobilparkolás. Híváskor a saját mobilszolgáltató körzetszámának beütése után (pl. +36 70) használja a közös előhívószámot (pl. +36 70 763), végül a mobilparkolási zóna kódját (pl. +36 70-763 0701). A közös előhívószám: 763.

A VII. kerületben a Károly körút Dob utca és Madách tér közötti szakaszán, és a VII. kerületben az Erzsébet körút Rákóczi út-Király utca közötti szakaszán a 0701-es zónakódot kell használni az alábbi formákban. A 0702-es zónakódot Budapest VII. kerületében a Baross téri felüljárónál (Baross tér-Garay utca közötti szakasz) és a Rottenbiller utca 1-3. szám előtt kell használni. A mobilparkolás menete nem változik.

Miután leparkolt autójával, küldje el rendszámát a fentiek közül a megfelelő telefonszámra, majd várja meg a visszaigazoló SMS-t. A parkolás befejezéséhez pedig a korábbi rendszerhez hasonlóan küldje el a STOP szót ugyanarra a telefonszámra, amelyikről elindította a mobilparkolást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.