Változik a közösségi közlekedés

Indul a nyári menetrend a BKK-nál

A nyári menetrend az iskolai tanítási szünettel, június 16-tól lép életbe, ekkortól a menetrendi táblákon világoskék csíkozással jelölt indulásokat kell figyelni.

2014.05.28 14:11MTI

Változik a közösségi közlekedés rendje Budapesten júniusban: életbe lép a nyári menetrend, illetve több busz is másképp közlekedik majd.

A nyári menetrend az iskolai tanítási szünettel, június 16-tól lép életbe, ekkortól a menetrendi táblákon világoskék csíkozással jelölt indulásokat kell figyelni. A járatok többnyire reggel és délután ritkábban indulnak a csökkenő utasforgalom miatt.

A Margitszigeten át húzódó 26-os buszvonalon június 21-től hétvégén és ünnepnapokon csuklós buszok járnak majd, a 74A troli indulási időpontjait pedig úgy hangolják át, hogy a Mexikói úti metróvégállomáson június 2-ától kevesebbet kelljen a csatlakozásra várni.

A jelenleg terelt útvonalon közlekedő 86-os busz június 1-jétől a Függetlenségi park felé megáll az Alagút utcánál, az 5-ös, a 178-as és a 956-os éjszakai járat megállójában is. Ezek mellett kis mértékben változik az 54-es és 212-es busz végállomási közlekedése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.