Megemlékezés napja

Ünnepi csúcsforgalom az amerikai utakon

A várakozások szerint ezen a hétvégén 1,5 százalékkal többen lesznek a közutakon, mint tavaly ilyenkor, ami új rekordot jelent a gazdasági recesszió 2008-as kezdete óta.

2014.05.24 05:30MTI

Ünnepi csúcsforgalom lesz az Egyesült Államok útjain a következő napokban: az AAA autósszövetség szerint több mint 36 millió amerikai tesz majd meg 80 kilométeres vagy annál hosszabb távolságot a közutakon a hétfői Megemlékezés napjával záruló hosszú hétvégén, közülük csaknem 32 millióan személygépkocsival.

A várakozások szerint ezen a hétvégén 1,5 százalékkal többen lesznek a közutakon, mint tavaly ilyenkor, ami új rekordot jelent a gazdasági recesszió 2008-as kezdete óta. Az elesett amerikai katonákról való megemlékezés hétvégéjén az ezredforduló óta csak 2005-ben ültek többen gépkocsiba, mint most. Akkor 44 millióan tettek nagyobb autós kiruccanást.

A balesetek megelőzése érdekében az idén is fokozott készültséget vezettek be a közlekedési rendőrségnél. 2012-ben ebben az időszakban 377-en vesztették életüket az utakon a Nemzeti Autópálya-forgalombiztonsági Hatóság (NHTSA) adatai szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.