Csúcsforgalomban

Pokolgép robbant Karacsiban, többen meghaltak

Legkevesebb hét ember vesztette életét, amikor pokolgépes merényletet követtek el egy bíró ellen szerdán a reggeli csúcsforgalom idején Karacsi egyik zsúfolt üzleti negyedében.

2013.06.26 10:01MTI
Fotó: MTI

A pokolgép akkor lépett működésbe, amikor Makbúl Bakir, Szind tartomány főbíróságának egyik igen befolyásos, korábban terrorista ügyekben ítélkező bírája - egy rendőri és félkatonai egység által kísért gépkocsioszlop élén - a helyszínre érkezett. 

Értesülések szerint hét ember meghalt, közöttük a fegyveres kíséret legalább egy tagja - közölte Szind tartomány tájékoztatási minisztere. A motorkerékpárra erősített és távkapcsolóval működésbe hozott robbanószerkezet kilenc embert sebesített meg. 

Súlyosan megsebesült a bíró is. Pakisztánban gyakoriak a merényletek, és az elkövetők ritkán kerülnek rendőrkézre és a bíróság elé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.