Egy hónapon át tartanak majd a munkák

Felújítás kezdődik a 14-es villamos vonalának egy szakaszán

Pályafelújítás miatt szombattól egy hónapon át, június 9-ig a fővárosban pótlóbusz közlekedik a 14-es villamos helyett a Róbert Károly körút és az angyalföldi kocsiszín között.

2014.05.08 12:38MTI
freedigitalphotos.net/samurai

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint a 14 villamos ebben az időszakban két szakaszra bontva közlekedik: a Lehel tér és a Frangepán utca, illetve Káposztásmegyer, Megyeri út és az angyalföldi kocsiszín között.

A pótlóbuszra a legtöbb esetben a 914-es busz megállóhelyén lehet felszállni. A vágányfelújítás idején, tekintettel a várhatóan megnövekedő forgalomra, sűrítik a 105-ös busz indulásait munkanapokon a reggeli és délutáni csúcsidőben.

A tájékoztatás szerint a tartalékkerettel együtt összesen mintegy nettó 365 millió forintos felújítás a BKK és a BKV között létrejött közszolgáltatási szerződés éves beruházási forrásából valósul meg.

A munkával több mint 2,5 kilométeren újul meg a villamosvágány, az útátjárók és a gyalogátjárók, 11 felsővezeték-tartó oszlopot bontanak el és építenek újjá.

Emellett óránkénti 10, 20, valamint 30 kilométeres sebességet előíró korlátozások szűnnek meg a vonal nyolc rövidebb-hosszabb szakaszán, aminek köszönhetően lényegesen gyorsul majd az utazás - írták.

A felújításra biztosított forrás emellett kiterjed csaknem száz oszlop korrózióvédelmi festésére, a lábazat javításának költségére, valamint a szükséges forgalomtechnikai tervezés, kivitelezés költségeire.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.