Húsvét után

A nagy sikerre való tekintettel: ismét ellenőriznek a rendőrök

Drasztikus romlást mutatnak az első negyedévi baleseti statisztikai adatok, három hónap alatt 28-cal többen haltak meg az utakon, mint 2013 azonos időszakában.

2014.05.02 10:56MTI

Az előttünk álló hétvégén országos közlekedésbiztonsági akciót tart a rendőrség - írja a Népszabadság pénteki számában.

A lap írása szerint drasztikus romlást mutatnak az első negyedévi baleseti statisztikai adatok, három hónap alatt 28-cal többen haltak meg az utakon, mint 2013 azonos időszakában, a személyi sérüléssel végződött balesetek száma 11,6 százalékkal, a halálos kimenetelűeké 27,4 százalékkal nőtt.

Egyelőre a rendőrség is tanácstalan, hogy mi lehet a hirtelen romlás oka, a hétvégén mindenestre megismétlik a sikeres húsvéti országok közlekedési akciót - írja a Népszabadság.

A napilap idézi Óberling József ezredest, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályvezetőjét, aki szerint három hónap adataiból még nem lehet és nem is szabad messzemenő következtetéseket levonni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.