Lopás, orgazdaság, azonosító jellel visszaélés

Autótolvaj- és orgazdahálózatot lepleztek le

Csaknem száz gépkocsit lopott el, szerelt szét, majd értékesített az a kilencfős csoport, amelynek tagjait április eleje óta fogták el.

2014.04.29 17:45MTI
Freedigitalphotos Toa55

Két kerepesi fiatalember március 4-én éjjel ellopott egy a településen parkoló autót, majd egyikük elhajtott vele, de Fóton a jármű felborult, vezetője pedig elmenekült. A gödöllői rendőrök eleinte ismeretlen tettes ellen, lopás miatt nyomoztak, de amikor elfogták a két kerepesi fiatalt, mindketten beismerték: 2012 óta megrendelésre csaknem száz autót loptak el Budapesten és Pest megyében.

A nyomozást a Pest megyei főkapitányság vette át, majd egy április 23-i összehangolt akció keretében további hét gyanúsítottat fogtak el.

A lopott autókat két fóti férfi megrendelésére hárman szállították le készpénzért, majd a kocsikat további három gyanúsított bontotta szét, hogy az alkatrészeket el lehessen adni. A csapat kilencedik, legidősebb tagjának, egy 52 éves veresegyházi férfinak az volt a feladata, hogy az ellopott, de szét nem bontott autók egyedi azonosító jelét megváltoztassa.

Az illetékes bíróság őt a napokban házi őrizetbe helyezte, míg a többiek előzetes letartóztatásba kerültek. A gyanúsítottak ellen orgazdaság és más bűncselekmények miatt tovább folyik a nyomozás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.