Alfa Romeók, Lanciák és Audik

Elárverezett "felesleges" olasz limuzinok

Elárverezték az olasz miniszteri limuzinok első csoportját, majdnem dupla annyiért, mint amennyire számítottak.

2014.04.19 05:30MTI
Forrás: Wikipedia

Az 52 nagyteljesítményű használt autó, köztük több Alfa Romeo, Lancia és Audi, 371 400 euró (114 millió forint) összértékben talált gazdára a meghirdetett 4000 eurós átlagár helyett átlagosan 7142 euróért (2,2 millió forint).

Az autókat, amelyektől a belügy- és a védelmi minisztérium vált meg, mint a működésükhöz nem nélkülözhetetlen járművektől, több mint egymillióan tekintették meg az interneten a március 26-án indult és csütörtökön zárult aukción.

A legtöbben arra (lettek) voltak kíváncsiak, hogy melyik autót ki használta, ám éppen ezt az információt nem tüntették fel a gépkocsik adatai között.

A Matteo Renzi miniszterelnök kormánya takarékoskodási szándékának komolyságát demonstrálni hivatott árveréssorozat április 28-án folytatódik a védelmi minisztérium kilenc Maseratijának, köztük nyolc páncélozottnak a meghirdetésével.

Május közepéig a minisztériumok 151 "fölösleges" luxusautóját tervezik piacra dobni Olaszországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.