Csak a TT

Genfi autószalon - lemarad az Audi?

Az Audi legnagyobb számban értékesített modellje, az A4-es, illetve a Q7-es városi terepjáró átalakított változatának bemutatását eredetileg idénre tervezték, de ezt el kellett halasztani a jövő évre.

2014.03.03 00:30MTI
Forrás: MTI

Miközben az európai autópiac hatévi visszaesés után éppen javulni kezd, az Audi - a Volkswagen csoport luxusmárkája - egyetlen újdonsággal, a TT sportkocsi új változatával jelentkezik a márciusi genfi autószalonon - írta a Reuters hírügynökség vasárnap.

Az Audi tavaly 1,58 millió autót adott el világszerte, ez a cég új rekordja, de ennek nem egészen 2 százalékát tette ki a TT modell.

Az Audi legnagyobb számban értékesített modellje, az A4-es, illetve a Q7-es városi terepjáró átalakított változatának bemutatását eredetileg idénre tervezték, de ezt el kellett halasztani a jövő évre - mondták a Volkswagennél a hírügynökségnek.

A csütörtökön kezdődő, március 16-áig tartó 84. Genfi Autószalonon a két fő versenytárs, a szintén német BMW bemutatja i8-as hibrid sportkocsiját, továbbá az új négyajtós MINI Clubmant és az új Active Tuorer furgont. A Mercedes az új V-Class furgont, a C osztály új változatát és az S osztály új kupéját vonultatja fel.

Egyes elemzők fölvetik, vajon ezentúl is az utóbbi évek ütemében növelheti-e értékesítését az Audi, és elérheti-e célját: 2020-ra a világ legnagyobb luxusmárkájává válni, megelőzve a mostani világelső BMW-t - írta a Reuters. Iparági szakértők szerint a Mercedes is marad az eddigi harmadik helyen a belátható jövőben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.