Gondok lehetnek...

Közel másfél millió autót hív vissza Kínában a General Motors

Közel másfél millió autót hív vissza Kínában a General Motors autógyártó és kínai partnere, a SAIC Motor. A kínai felügyeleti hatóságok szerint 1,46 millió Buick és Chevrolet autónál lehet probléma.

2013.12.27 17:34MTI
MTI, archív

A felügyelet szerint a 2006 és 2011 között gyártott autóknál fennáll a veszélye, hogy az üzemanyagpumpa egy részének meghibásodása esetén szivárogni kezd az autókból az üzemanyag. A visszahívás december 30-án fog kezdődni.

Elemzők szerint nem kell túl sokat aggódnia a GM-nek, mert eddig egyetlen autóbalesetet sem hoztak kapcsolatba ezzel a hibával. A tervezési hibát viszonylag gyorsan ki lehet majd javítani, de a hír hatására a GM részvényárfolyama 1 százalékot gyengült New Yorkban.

Kínában az elmúlt időszakban egyre szigorúbban jártak el a felügyeleti hatóságok, és gyakoribbá vált a hibás termékek visszahívása, de a GM esete az érintett autók nagy száma miatt így is különleges.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.