Bukta

Gázolajat rejtegető lengyel kamiont foglaltak le

A lengyel kamion rakománya közé elrejtve négyezer liter adózatlan gázolajat szállított.

2013.12.14 09:55MTI

Zala megyében lefoglaltak egy lengyel kamiont, mert a rakománya közé elrejtve négyezer liter adózatlan gázolajat szállított - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense szombaton az MTI-t.

Cséve Szabolcs közölte: a pénzügyőrök az M70-es autóúton állították meg a lengyel rendszámú járművet. Átvizsgálásakor a raktérben szállított áruk között fekete fóliával eltakart tartályokra bukkantak, amelyekben összesen négyezer liter gázolaj volt.

Az adózatlan gázolajat és a kamiont a pénzügyőrök lefoglalták, és költségvetési csalás bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. A NAV jövedéki eljárást is indított, de a veszélyes áruk szállítási feltételeinek megsértése miatt egyúttal közigazgatási bírságot is kiszabott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.