Bebuktak

Embert csempésztek az M5-ösön

Három embercsempészt, valamint 11 külföldi állampolgárságú határsértőt fogtak el az M5-ös autópályán.

2013.11.20 16:30MTI

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai hétfőn késő este az M5-ös autópályán megállítottak egy kisbuszt, melyet egy 38 éves bácsalmási lakos vezetett.

A járműben a vezető kilenc szomáliai, két eritreai, egy nigériai, egy kenyai és egy szír állampolgárt szállított. A külföldiek okmányokkal nem rendelkeztek, Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért előállították őket.

Ezzel egy időben az autópályán megállítottak egy személygépkocsit, és igazoltatták a vezetőt, egy 52 éves röszkei lakost, 43 éves orosházi utasát, mivel a gyanú szerint a határsértők szállításában részt vettek. Ők a külföldieket szállító mikrobuszt rádión keresztül folyamatosan tájékoztatták, hogy van-e rendőri intézkedés a megadott útvonalon.

A magyar állampolgárok gyanúsítottkénti kihallgatásukon elmondták, hogy ismeretlen személy megbízásából Ásotthalom külterületén vették fel a külföldieket.

A rendőrség embercsempészés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a magyar állampolgárokat bűnügyi őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

A külföldiek a nigériai állampolgár kivételével menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, így átszállították őket a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal illetékes befogadó állomására. A nigériai férfi idegenrendészeti őrizetbe került a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kiskunhalasi őrzött szállásán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.