A Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vonalon

Vasárnap áll forgalomba a két új Flirt vonat

Forgalomba áll a december 15-i menetrendváltáskor a GYSEV Zrt. két új Flirt motorvonata.

2013.12.13 14:44MTI
freedigitalphotos.net

Rázó László, a vasúttársaság szóvivője elmondta: az új szerelvények a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vonalon járnak majd. Hozzáfűzte: ezzel a vonalon a naponta közlekedő 54 járatból 19-en ezek a vonatok szállítják az utasokat. A vasúttársaság közleménye szerint a Stadler által gyártott motorvonatokon 200 ülőhely és 164 állóhely van.

Az utasok kényelmét ingyenes wifi, valamint mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozók szolgálják. Az új vonatokat korszerű utastájékoztató rendszerrel, klímával szerelték fel, a motorvonatokon a mozgáskorlátozottak számára is könnyedén igénybe vezető a mellékhelyiség.

A GYSEV állomásain és megállóhelyein nemrégiben kialakított 55 centiméteres peronokról közvetlenül, lépcső nélkül lehet belépni a vonatokba. A tájékoztatás szerint a GYSEV szakemberei a következő hónapokban felmérik, milyen lehetőségeket teremt a motorvonatok forgalomba állítása.

A tapasztalatok alapján és két újabb vonat érkezésével a vasúttársaság jövő tavasszal a menetrendek összeállításánál is próbálja kihasználni az új motorvonatok kedvező menettulajdonságait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.