Túlnyomó többségét Japánban

Rossz a Nissan gázpedálja - több mint 900 ezer autót hív vissza

Csaknem 910 ezer, 2004 és 2013 között gyártott autót hív vissza a Nissan.

2013.09.26 13:24MTI

Az érintett kocsik 2004. október és 2013. június között Japánban gyártott Serena, Infiniti M, X-trail, valamint Lafesta és Fuga modellek, amelyekből 765 ezret Japánban adtak el, a többit Észak-Amerikában, Európában és Óceániában - közölte a jokohamai gyártó csütörtökön.

A tájékoztatás szerint a gázpedál egy érzékelője nem működik megfelelően, ami miatt az autó lelassulhat, sőt kis sebességnél akár meg is állhat.

Nyolc év alatt több mint 1400-an jelezték a hibát, de baleset nem történt emiatt - közölte a japán közlekedési minisztérium.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.